aszalt szilva

aszalt szilva

A szilvát sokszor szokták csodaszerként emlegetni. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően, megelőzi a sejtek károsodását, pusztítását, így hozzájárul az egészséges sejtműködéshez. Nemcsak nyersen érdemes megenni belőle egy pár szemet, hanem akár aszalt formában is. Az aszalt szilva tisztítja a vért, így képes csökkenteni a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet. Magas ásványtartalmának köszönhetően, serkenti a veseműködést és szabályozza a szervezet vízháztartását. Csökkenti a belső vérzések kialakulásának lehetőségét.

Emésztési zavarok esetén bátran használható az aszalt szilva, hiszen serkenti a gyomorsav termelődését. Jellegzetes rost- és gyümölcscukor tartalommal rendelkezik. Enyhe hashajtó hatásáról híres. Az aszalt szilva fogyasztásával szépíthető a bőr. Többszörösen telített zsírsavakat tartalmaz. Még az is bátran ehet belőle, aki fogyókúrázni szeretne. Regenerálja és frissíti a fáradt szervezetet. Nem is gondolnánk, de pár szem szilva elűzi a fáradtságot és új erővel tölt fel. Elősegíti a tanulást és a memória működését. Az aszalt szilva csontritkulás esetén is alternatív gyógymódként tud hatni, hiszen segít visszafordítani a már kialakult betegséget. Erős antibakteriális hatásának köszönhetően, megelőzi a kellemetlen fogszuvasodást és fogínygyulladást egyaránt. Nem is gondolnánk, hogy a szilva mennyi mindenre jelent megoldás és mégis elfelejtjük bevonni a mindennapi étkezéseinkbe. A szilvából készíthetünk süteményt, szószokat, de akár önmagában is elrágcsálhatjuk.