Szponzorált tartalom

Hungária pezsgő

Gyermekként biztosan mindenki élvezte, amikor a szülei szilveszterkor kinyitottak egy olyan palackot, ami hatalmasat durrant, majd pedig a plafonon meglátszott a parafa dugó nyoma. Gyakran a villanyégőt is ki kellett cserélni, ha rosszul céloztak a palackkal. Ugyanilyen durranás hallatszik a Hungária pezsgő bontásakor is, ami az üvegben levő nyomás miatt van, ami hozzávetőlegesen háromszor akkora, mint az autó kerekében.

Ennek következtében, egy palack Hungária pezsgő parafa dugója kb. 40 km/h sebességgel hagyja el az üveg száját. Ebben a vonatkozásban rekord is született, ugyanis a legnagyobb távolság, amit egy pezsgős üveg dugója megtett, 54 méter volt.

A felsoroltakat szem előtt tartva, mindenképpen óvatosnak kell lenni a Hungária pezsgő palackjának a kibontásakor, hiszen könnyen megsebesülhet valaki vagy anyagi kár keletkezhet. Nyilván egyik sem hiányzik senkinek, főleg ha éppen szilveszter éjszakáján történik, hiszen ilyenkor az orvosok és a szerelők jelentős része ugyancsak ünnepel, ezért kevesebb esély van a hiba helyreállítására.