Szponzorált tartalom

Vízálló telefontok

Mindenki tudja, hogy a telefonok legnagyobb átka az ütés mellett, a víz. Ehhez képest, viszonylag kevés vízálló telefontok kerül eladásra. Ön tudta-e, hogy egyes gyártók olyan érzékelőket tesznek bele a mobilba, ami kimutatja, hogy érte-e víz a készüléket? A nedvesség okozta károkat pedig egyik gyártó sem vállalja javítani. Sőt, sokszor nem is lehet, még ha akarnák se. A mobilok, szerkezetükből kifolyólag nem vízállóak.

Több helyen is beszivároghat a készülékbe a nedvesség, mint például a töltődugasz helyén, a hangszóróknál vagy akár a képernyő mellett is. Ha ez történik, akkor a legtöbb, amit tehet, hogy ha a mobil felépítése engedi, akkor szétszedi azt és kiszárítja. De nem valamilyen eszközzel, hanem csupán magára, vagy legfeljebb a Napon. Sajnos még ez sem garancia arra, hogy a probléma megoldódik. Nem lenne jobb ezt a procedúrát megelőzni?

Egy egyszerű, nem speciálisan vízálló telefontok is valamennyit segíthet abban, hogy ne érintkezzen közvetlenül a vízzel a telefon. Az egyszerű telefontok kivédheti például azt, ha egy pillanatra vizes felületre teszi le a mobilt. Vagy éppen elkapja az eső és hátlappal felfelé teszi le egy rövid ideig. Ugyanakkor a tuti megoldás természetesen a vízálló telefontok.

Ezt többnyire olyan extrém helyeken szokták alkalmazni, ahol valószínű, hogy fog vízzel találkozni a mobil. Ilyen például egy nyári, tengerparti vakáció vagy egy hosszú biciklitúra. Akár a strandon is megtörténik, hogy váratlanul, a tuti fotó készítése közben belecsobban a medencébe a készülék. A vizet kiszoríthatja egy vízálló telefontok, így nem kell emiatt aggódnia. Azonban minél rövidebb időn belül vegye ki a vízből a készüléket!