Szponzorált tartalom

energetika tanúsítvány

energetika tanúsítvány

Igen, nem írtam félre – bár nyilván csak az extra tempót próbáltam érzékeltetni, hogy mennyire könnyen össze lehet hozni, hogy gyorsan kézhez kapjunk egy bizonyos esetekben kardinális fontosságú dokumentumot. Az energetika tanúsítvány néhány esetben bizony annyira fontos, hogy nem lehet csak úgy eltekinteni tőle, muszáj, hogy rendelkezzen vele az ingatlan. Tipikusan ilyen egy adás-vételi szituáció, vagy mondjuk ha valaki energetikai fejlesztésre szeretne pályázni, de nincs még ilyen adata az ingatlanról.

Az energetika tanúsítvány megszerzése tehát sok esetben megkerülhetetlen, nem nagyon van mit tenni, ha kell akkor kell. Enélkül ugyanis nem fogadják el a pályázatot, vagy nem lehet az ügyvédnek aláírni az adott szerződést, hiszen hivatalosan tartalmaznia kell a ház besorolását a szerződésnek.

De, mint azt említettem, nincs gond, ha erre csak az utolsó percben eszmélünk rá: az e-tanusitas.eu az ilyen helyzetekben is tud segíteni. Ez ugyanis egy olyan vállalkozás, akik már akár egy napon belül tudják küldeni az elkészített energetika tanúsítványt és nekünk csak annyit kell tennünk érte, hogy lebeszéljük a helyszíni felmérést és segítjük a felmérő szakember munkáját azokkal a dokumentumokkal és műszaki adatokkal, amik a rendelkezésünkre állnak és fontosak lehetnek a besorolás szempontjából.

Az előbb említett weboldalon minden egyes részlet megtalálható azzal kapcsolatban, hogy milyen telefonszámot kell hívni a folyamat megindításáért, hogy mennyibe fog kerülni és hogy milyen lépései vannak egyáltalán az energetika tanúsítvány megszerzésének. De persze erről mind telefonon is tájékoztatnak, tehát ott is ráérünk informálódni, ha arról van szó.

Az energetika tanúsítvány gyakorlatilag házhoz jön, hiszen a felmérés, a végleges papír és minden más is úgy kerülhet a szemünk elé, hogy mi végig ülünk a kanapén. Na jó, a szakembert be kell engedni, de minden más tényleg működik a nappaliból. Kell ennél egyszerűbb folyamat?!