Szponzorált tartalom

Fa alapozó

Bizonyos esetekben szükséges újítást vinni az otthon található berendezésekbe. Például az elöregedett asztal vagy az ajtó könnyedén feldobható valamilyen eltérő színnel. Ezáltal teljesen úgy fog kinézni, mintha új lenne. Azonban ne felejtse el a fa alapozó használatát, ami elengedhetetlen a minőségi munkához!

Tény, hogy a fa alapanyag teljesen másképp reagál a festékre, mint a fal. Ezért előfordulhat, hogy a megfelelő előkészítés kihagyása miatt sötétebb vagy világosabb árnyalatban fog pompázni az adott tárgy. Amennyiben ragaszkodik a szín tisztaságához és élénkségéhez, akkor mindenképpen vegye igénybe a fa alapozó valamelyik tónusát.

Ez attól függ, hogy a megszáradás után milyen árnyalatot szeretne felfesteni rá. Nyilván, ha világos színben gondolkodik, akkor nem fekete alapozóval fogja bekenni a felületet. Továbbá, a fa alapozó lehetővé teszi az új festék kellő tapadását. Ezáltal a régi réteg sem fog problémát okozni, ugyanis az nem fog peregni és foltot sem hagy. Az alapozót érdemes ecsettel felvinni, hogy a munka precíz legyen.