Szponzorált tartalom

Szaunázás

Az emberek több ezer éve használják a szaunákat a világ minden táján, a szervezetre gyakorolt pozitív fizikai, szellemi és érzelmi előnyeiért. A szaunázás folyamata nemcsak felüdüléssel tölt el, hanem segít levezetni a stresszt, ellazítja az izmokat, megtisztítja a bőrt, javítja a szív- és érrendszer működését, felveszi a küzdelmet a különböző betegség ellen.

De melyek a hatékony szaunázás legfőbb szabályai? Érdemes egy hűsítő zuhanyt venni és megszárítkozni, mielőtt belépünk a gőzbe. Itt minimális ruházat viselete ajánlott, mivel a ruhadarabokon megragadott verejték hűti a testet. Válasszunk ki egy helyet, ahol ülni szeretnénk, majd terítsük le a törölközőt és kényelmesen helyezkedjünk el.

Ha először próbálja a szaunázást, akkor 2-6 percnyi időt töltsön bent. Azonban, ha gyakorlott, akkor10 és 15 perc között is maradhat. Miután elhagyja a gőzkabint, győződjön meg arról, hogy elegendő vizet iszik, pótolva az elveszített folyadékmennyiséget, majd vegyen újra egy frissítő zuhanyt, ami lezárja a pórusait!