Szponzorált tartalom

fogpótlás ára

fogpótlás ára

Hamarosan új kihívások elé nézek: külföldön próbálok ugyanis szerencsét az egyik legjobb barátnőmmel. Még magam sem hiszem el sokszor, hogy tényleg belevágunk, egy ideje tervezgetjük már ugyanis, de a tanulmányaink, a kapcsolataink és a munkakörülményeink most alakultak ténylegesen úgy, hogy azt érezzük, itt a soha vissza nem térő alkalom – na jó, ez túlzás, de az egyik legideálisabb helyzet biztosan most van. Fel sem merült egyelőre, hogy Európán kívülre menjünk, ugyanakkor ez a jövőben változhat. Mivel azonban még egy-egy féléves ösztöndíjon felül egyikünk sem töltött huzamosabb időt külföldön – pláne nem ilyen távol a szeretteitől, egymást leszámítva persze –, ezért nem akartuk egyből mélyvízbe dobni magunkat, és egy teljesen új kultúrával is szembesülni egyúttal. Annak is megvan a maga varázsa, de mi kifejezetten szeretnénk a saját szakmánkon belül elhelyezkedni, így döntöttünk Nyugat-Európa mellett. Tudom, hogy nagy kaland vár ránk, és természetesen már most alig várom, hogy a családjaink és a barátaink – akár a közösek, akár a nem közösek – meglátogassanak majd bennünket!

Az utazás előtt azonban van néhány kötelező kör, amit le kell, vagy legalábbis érdemes letudnom, az egyik ilyen a fogorvos. Van ugyanis egy foghíjam, a fogpótlás ára pedig külföldön még durvább, mint itthon, és persze a rágáshoz is nagyon kéne az az egy fog, úgyhogy eldöntöttem, túlesek rajta még az utazás előtt. Mivel már jó ideje egy fogászatra járok – a fővárosi Kacsa utcai fogászati klinikára –, ezért a fogpótlás ára tulajdonképpen nem ért meglepetésként, bár egy ideig vacilláltam azért rajta, hogy implantátum legyen-e vagy korona, de a fogorvosom is az implantátumot javasolta, és nekem is az volt a szimpatikusabb, úgyhogy amellett döntöttem.

Nem csak a fogpótlás ára volt az, amivel számolni kellett a külföldre költözés előtt, hanem a szükséges idő is, így alapos szervezés előzte és előzi meg a fogam pótlását. Azt hiszem, mindennek alaposan utána olvastam és a fogorvosommal is bőven kibeszéltük a kérdéskört, úgyhogy magabiztosan vágok neki a folyamatnak. A fogorvosi rendelőt egyébként mindenkinek ajánlom tiszta szívből, aki szeretné magát egy jó hangulatú, szakmailag és emberileg is kifogásolhatatlan csapat kezeire bízni magát. Sokaktól hallom, hogy a fogászat az egy érzékeny téma, vannak, akik félnek is a fogászati kezelésektől, nos, azoknak főként javaslom, hogy legalább a fogorvosbudapest.info oldalára látogassanak el, biztos vagyok benne, hogy segítene eloszlatni néhány félelmet és kétséget! Persze a személyes találkozásnál dől el a dolgok nagy része, de azt gondolom, hogy a fogászati rendelő honlapjáról is már nagyon sok dolgot le lehet szűrni.

Először is: hangsúlyozzák, hogy nincs buta vagy nem helyénvaló kérdés – ha a fogunk és a szánk egészségéről van szó, fontos, hogy merjük feltenni azokat a kérdéseket, amik megfogalmazódnak bennünk! Ez pedig nem csak egy marketingfogás a részükről – tényleg így állnak a páciensekhez, engem mindig több kérdés foglalkoztat akkor is, ha csak egy rutinellenőrzésre vagy fogkőleszedésre megyek hozzájuk, és mindig türelmesen állnak hozzám, és a válaszokat is alkalomról alkalomra megkapom. Ezért is gondoltam, hogy mesélek a fogászati rendelőről – hátha tudok segíteni azoknak ezzel a kis információval, akik még keresik az „igazit” a fogorvost illetően. A magabiztos mosolyhoz márpedig elengedhetetlen egy jó szakember és a mögötte álló felkészült csapat – én már megtaláltam őket!