Szponzorált tartalom

Ashwagandha

Ashwagandha

Tudományos tanulmányok azt sugallják, hogy az ashwagandha számos betegségben segíthet. Ennek ellenére a tudósok nem sokat tudnak arról, hogyan reagál a gyógynövény az emberi szervezetben. A legtöbb eddigi tanulmányt állat- vagy sejtmodellekkel végezték, ami azt jelenti, hogy a tudósok nem tudják, hogy ugyanezek az eredmények az embereknél is jelentkeznek-e.

Az Ashwagandha segíthet a stressz és a szorongás csökkentésében.

Az Ashwagandha segíthet a stressz csökkentésében. A tudósok szerint az idegrendszer kémiai jelátvitelének szabályozásával blokkolja a stressz útját az agyban.

Számos ellenőrzött vizsgálat azt is kimutatta, hogy a stresszben és szorongásos zavarokban szenvedő emberek tüneteit is enyhíti. Egy 64 krónikus stresszben szenvedő emberrel végzett 60 napos vizsgálat során az ashwagandha-kiegészítő csoportban részt vevők átlagosan 69%-os szorongás- és álmatlanság-csökkenésről számoltak be, míg a placebocsoportban 11%-kal. Egy másik hathetes vizsgálatban az ashwagandhát szedők 88%-a számolt be a szorongás csökkenéséről, szemben a placebót szedők 50%-ával.

Az Ashwagandha segíthet a kortizolszint csökkentésében.

A kortizolt stresszhormonnak nevezik, mivel a mellékvesék stressz hatására, valamint túl alacsony vércukorszint esetén szabadítják fel. Sajnos egyes esetekben a kortizolszint krónikusan megemelkedhet, ami magas vércukorszinthez és fokozott zsírraktározáshoz vezethet a hasban.

Tanulmányok kimutatták, hogy az ashwagandha segíthet a kortizolszint csökkentésében. Egy krónikusan stresszes felnőttekkel végzett vizsgálatban az ashwagandhával táplálkozók kortizolszintje szignifikánsan nagyobb mértékben csökkent a kontrollcsoporthoz képest. A legmagasabb dózist szedők átlagosan 30%-os csökkenést tapasztaltak.

Az Ashwagandha segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit

Bár ezt az állítást nem vizsgálták meg alaposan, számos tanulmány arra utal, hogy az ashwagandha segíthet a depresszió enyhítésében.

Egy 64 stresszes felnőtt bevonásával végzett 60 napos kontrollált vizsgálatban azok, akik naponta 600 mg magas koncentrációjú ashwagandha kivonatot szedtek, a súlyos depresszió 79%-os csökkenéséről számoltak be, míg a placebocsoportban 10%-os növekedést tapasztaltak. A vizsgálatban résztvevők közül azonban csak egynek volt depressziója. Emiatt az eredmények relevanciája nem egyértelmű.

RETINOL

Puhítja a bőrfelületet és kisimítja a ráncokat.

A fokozatosan felszabaduló retinol egy olyan molekula, amely tiszta retinolt juttat a bőrbe ránctalanító hatással.

A retinol fokozatos felszabadulása lehetővé teszi, hogy a bőr magas korrekciós dózist kapjon, miközben fenntartja a toleranciát.

A retinol termékcsalád termékei segítenek csökkenteni a mimikai ráncok megjelenését és kisimítani a bőr textúráját. Emellett egységesítik a bőrt és csökkentik az öregségi foltokat. A tiszta retinolt és a fokozatosan felszabaduló retinolt kombináló formula optimális hatékonyságot és toleranciát biztosít még az érzékeny bőr számára is.

ÖREGEDÉSGÁTLÓ RUTIN

A Retinol tiszta retinol és fokozatosan felszabaduló retinol egyedülálló komplexét tartalmazza, amely koncentrált dózist juttat a bőrbe az optimális hatékonyság és tolerálhatóság érdekében még az érzékeny bőr számára is. A tiszta retinol az egyik leghatékonyabb hatóanyagként ismert a fényöregedés jeleinek: a kifejezett ráncoknak és az öregségi foltoknak a kezelésére. A fokozatosan felszabaduló retinol segít növelni a korrigáló, öregedésgátló hatást, miközben tiszteletben tartja az érzékeny bőr tűrésküszöbét.

A fotóöregedés klinikai valósága.

A bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy a bőr öregedését belső és külső tényezők kombinációja okozza:

Genetikai tényezők, amelyek a természetes endogén öregedéshez vezetnek, amelyet a sejtek megújulásának lelassulása jellemez. Ez egy visszafordíthatatlan jelenség. Az endogén öregedés megnyilvánulása a száraz bőr, a felszíni ráncok, a feszesség elvesztése és a mély ráncok a dermiszben.

Az úgynevezett exogén környezeti tényezők felgyorsítják ezt a folyamatot.

A legfőbb tényező a napozás, majd a dohányzás és a stressz.

Ezek az agresszorok, amelyek egyénenként eltérőek, serkentik az oxidatív stresszért felelős szabad gyökök termelődését – ami viszont sejtdegenerációt okoz.

Ez a napozással összefüggő stressz a fotóöregedést okozza, a korai öregedés egy formáját, amely a bőr minden rétegét érinti.

Mély ráncok, egyenetlen bőrtónus, korai öregségi foltok. Érzékeny bőr.

A tiszta retinol az egyik leghatékonyabb hatóanyagként ismert a fényöregedés jeleinek kezelésére.

A koncentrált ápoló formula a tiszta retinol és a fokozatosan felszabaduló retinol egyedülálló komplexét tartalmazza, célja, hogy koncentrált dózisban juttassa el a bőrbe.

A korrektív öregedésgátló hatás tiszteletben tartja a bőr tűrésküszöbét.